Get help/Community Ideas and Help/Q&A - Mac Streamer

Answered

Splashtop Audio Lag

Eric Stewart
asked this on October 07, 2011 08:27

I'm sometimes getting audio lagging video by several seconds when I use Splashtop Remote Desktop on my iPad. Using Internet Discovery from a remote location using WiFi or 3G, I sign in to my MacBook Pro at home, which is running Mac OS X 10.6.__ Snow Leopard. In Google Chrome on the MacBook I bring up either an Amazon Prime instant video or a Netflix instant video and start watching it on the iPad ... but the audio sometimes lags as much as 3-4 seconds behind the video. But sometimes there is no lag, or a very small lag. The Mac Streamer version is 1.6.0.0. The iPad app version is 1.6.0.2. I use a Comcast High Speed Internet connection via an Apple AirPort Extreme Base Station. I don't think there is ever any audio lag when I do the same thing using Splashtop on my home wireless network. Only when I am accessing my MacBook screen remotely via Splashtop. AFAIK, there is never any audio lag when I watch the videos right at the MacBook. (I have the audio muted on the MacBook when it is being accessed via Splashtop, so I can't tell whether the remote audio lag is duplicated on the MacBook.) Thanks for a very useful suite of products, and thanks for your help ... Eric Stewart Catonsville, MD, USA
 

Comments

User photo
John

Same thing here, FIX THE AUDIO LAG!

March 23, 2012 10:36
User photo
David Rogers
I have also been getting an audio lag when logging into my windows 7 machine on my iPad over wifi logged in with my google pass. This problem did not exist in prior versions, the video is good, but the audio lags about 5 -7 seconds so everything is out of sync. The problem began shortly after I updated my splashtop software to the most recent version. I have tried adding splashtop to my whitelist in bit defender, testing multiple connections, and only running minimal software but nothing has helped. I believe your product is superior but the most recent audio lag (bug?) makes everything virtually useless for media. WOULD YOU PLEASE EITHER OFFER MORE TROUBLE SHOOTING OR AN UPDATE THAT ADDRESSES THE ISSUE. I am willing to provide any information needed to solve this issue. I have used splashtop for sometime and would really appreciate a response. Thank you, David R, Davis, Ca
March 25, 2012 15:55
User photo
Jaff
Splashtop Inc.

Hi all,

Sorry for this issue. Our engineering already looked into it, will inform you again once there's further progress.

This issue only happened in remote connection case, we have different channels to stream video and audio, video will be higher priority. This issue will happen if audio get a worse/slower channel than video. Before a new update coming, please try this way to get the chance to work around:

Disconnect then reconnect(please use Home button or Disconnect function to disconnect, and wait for 15~30sec before the second connection) to get the chance to get a better channel for audio.

March 25, 2012 22:34
User photo
Zachary

I'm using the latest streamer and client in windows 7 64bit and have the delayed audio issue as well.  Have tried changing network adapter settings and reconnecting the client to the streamer, as well as restarting the streamer.  This happens over WAN as well as within my LAN.  Hope this issue gets fixed soon.

July 18, 2012 20:05